Paraffine

Paraffine kent vele toepassingen in de industrie, geneeskunde en cosmetica. Bij Tovari passen gebruiken we paraffine voor sfeervolle en veilige horeca verlichting. Niets is zo romantisch als een brandende kaars die een heerlijke warme gloed uitstraalt.

Mensen houden ervan om dicht bij het vuur te zitten, zachtjes hun handen er aan te warmen, en onder het genot van een warme drank een goed gesprek te voeren. Het is geschikt voor elke ambiance.

Bij Tovari vinden we dat sfeervolle horeca verlichting tevens veilig tot zeer veilig hoort te zijn. Daarom hebben wij in ons assortiment Lumea liquid wax kaarsen op basis van paraffine. Dit zijn de meest veilige kaarsen die u als horeca ondernemer kunt gebruiken voor uw horeca verlichting.

Wat is paraffine?

Paraffine is een minerale olie, een vloeibaar bijproduct van de petroleumindustrie. Het werd ontdekt in 1830 door wetenschapper baron Karl von Reichenbach. Paraffine werd meteen een populaire brandstof voor lampen en kachels.
Paraffine is transparant, kleurloos, geurloos en smaakloos. De olie lost niet op in water en reageert traag. Het is een van de redenen waarom paraffine een zeer veilige oplossing biedt voor horeca verlichting.

Lumea horeca verlichting

Als enige in Nederland biedt Tovari de unieke vloeibare kaarsen van Lumea aan. Deze kaarsen branden op basis van paraffine en zijn bij uitstek geschikt als horeca verlichting. De Lumea vloeibare paraffine kaars is namelijk de meest veilige kaars ter wereld.

Uw horecagelegenheid zit vrijwel altijd vol met mensen. Bediening en gasten bewegen zich heen en weer, tafels zijn gevuld met glazen, horeca bestek en borden vol heerlijk eten. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus het komt ongetwijfeld voor dat iemand eens iets omstoot.

Een glas drinken omstoten is vervelend, zeker als het glas nog helemaal vol was. Een brandende kaars omstoten kan echter grotere gevolgen hebben. Alleen niet met de paraffine kaars van Lumea. Wanneer iemand de Lumea liquid wax kaars omstoot, dan dooft de vlam onmiddellijk.

Paraffine branduren

Vergeleken met een traditionele kaars brandt een parrafine kaars een eeuwigheid. De Lumea liquid wax kaars op basis van vloeibare paraffine brandt maar liefst twaalf tot zeventig uren, afhankelijk van het formaat dat u kiest.

De kaarsen zijn zo ontworpen dat ze geen rook of roet produceren. Uw klanten krijgen er geen vieze handen van en ruiken geen vervelende geuren. Ook blijven er geen resten achter met deze paraffine kaars, waardoor u uw horeca gelegenheid gemakkelijk schoon houdt.

Wilt u advies over Lumea tafelverlichting?

In onze showrooms kunt u de Lumea kaarsen op basis van vloeibare paraffine zelf bewonderen. Stoot er gerust eentje om, zodat u met eigen ogen ziet hoe veilig deze horeca verlichting is. Onze adviseurs kunnen u er meer over vertellen en al uw vragen beantwoorden.